PFZW

Pensioenvraag

Waar gaan jullie met mijn pensioengeld naartoe?

Al vanaf je 15e kun je bij PFZW pensioen opbouwen. Maar waar gaat het geld dat na je pensioen voor jou bedoeld is eigenlijk naartoe? Andrew van de PFZW-klantenservice legt uit hoe PFZW ervoor zorgt dat jij een mooi bedrag hebt opgebouwd zodra je stopt met werken.

“Zolang je in loondienst werkt (en via je werkgever pensioen opbouwt bij PFZW) wordt er automatisch iedere maand een bedrag opzij gezet voor jouw pensioen. Een deel daarvan betaal je zelf, het andere deel betaalt je werkgever. Zo bouw je aan jouw inkomen voor later. Tegelijkertijd wordt zo ook (een deel van) het inkomen van je partner en/of kinderen goed geregeld als jij er niet meer bent.

Jouw premie beleggen levert meer op dan sparen

Meer dan alleen sparen

Bij PFZW willen we een goed pensioen voor alle deelnemers. Voor jouw pensioen is drie keer zoveel geld nodig als jij en je werkgever(s) inleggen. Als we de inleg alleen maar zouden sparen, levert dat niet genoeg op voor een fijne oude dag. Daarom beleggen we het geld. Bijvoorbeeld in aandelen van bedrijven. Die beleggingen leveren op de lange termijn meer rendement op dan sparen. En dat rendement is hard nodig voor de opbouw van jouw pensioen.

Investeren in een leefbare toekomst

Maar we beleggen niet zomaar overal in. We investeren duurzaam, zoals in schoon drinkwater, een beter klimaat, de gezondheidszorg en voedselzekerheid. Zo dragen we ons steentje bij aan een leefbare wereld. Zodat als het voor jou tijd is om met pensioen te gaan, je daar optimaal van kunt genieten.”

Duurzaam beleggen

Zo zit dat

Wil je meer weten over hoe we beleggen en waarin? Lees meer op PFZW.nl.

Misschien vind je dit ook leuk:

Bekijk video
Overig

Een vitale sector

Elke dag zorg jij voor anderen. Het is belangrijk dat je gezond en fit bent, zodat je straks kunt genieten van jouw welverdiende pensioen. Hoe wij daar als pensioenfonds een bijdrage aan leveren?
Dossier

Dit moet jij weten over energie

Deze maand staat in het teken van energie op de werkvloer. Lees hier een verzameling van tips die je aan het denken zetten en te gebruiken zijn tijdens je werk.
Pensioenvraag

Verplicht pensioen opbouwen: hoe zit dat?

Via je werkgever pensioen opbouwen bij een pensioenfonds is vaak verplicht. Waarom? En hoe komt het dat je niet zelf mag beslissen bij welk pensioenfonds je pensioen opbouwt? Andrew van de PFZW-klantenservice geeft antwoord.