duurzaam

Wat heeft schoon water met mijn pensioen te maken?

Als zorg- en welzijnsprofessional werk je elke dag voor de gezondheid en het welzijn van anderen. Een schone en leefbare wereld is daarbij onmisbaar. Daarom kiest PFZW voor duurzaam beleggen in zeven ontwikkelingsdoelen, zoals schoon water en sanitair. Maar hoe draagt dit bij aan jouw pensioen? Andrew van de Klantenservice legt het uit.

Schoon water is onmisbaar

Andrew: ‘Het is voor ons heel gewoon om schoon en veilig drinkwater te hebben. Je draait de kraan open en het is er. We kunnen niet zonder. We drinken het, wassen ons erin en koken ermee. In zorg en welzijn is schoon water zelfs heel belangrijk. Bijvoorbeeld voor het steriliseren van medische instrumenten en het bereiden van veilig eten en drinken. Schoon water is een basisbehoefte, die voor iedereen op de wereld toegankelijk moet zijn. Helaas is schoon water niet overal beschikbaar en ook in Nederland hebben we te maken met droogte en watertekorten.’

Medisch personeel wast handen voor operatie

Duurzaam beleggen in water en je pensioen

Maar wat heeft water dan met je pensioen te maken? Andrew: ‘PFZW verdient geld voor jouw pensioen, door onder meer te beleggen in water. We investeren over de hele wereld in bedrijven die met slimme oplossingen komen voor waterbesparing en een betere waterkwaliteit. En die ervoor zorgen dat water beschikbaar en betaalbaar is. Deze investeringen dragen bij aan een leefbaardere aarde, ook voor de generaties na ons. En dat is van belang om later te kunnen genieten van een welverdiende oude dag.’

Nederland beschermen tegen water

PFZW investeert niet alleen in water, maar ook in de bescherming tegen water. Hoe dat zit? Ruim een kwart van Nederland ligt onder zeeniveau. Door de opwarming van de aarde stijgt de zeespiegel, wat een bedreiging vormt. Daarom investeert PFZW in het Deltaprogramma van de overheid. Met resultaat, want in de afgelopen jaren is bijna 200 km aan dijken versterkt en zijn 51 waterkeringen verbeterd. Zo helpen we ons land te beschermen tegen overstromingen. 

Landschap met dijk en water van boven gezien

Duurzaam pensioen

Jouw werk in de zorg en welzijn is onmisbaar. Jij zorgt voor een gezonde samenleving, wij zorgen voor een gezond pensioen. Bij het kiezen van onze duurzame beleggingen letten we daarom op het positieve effect op de wereld én het rendement. Zo zorgen we er samen voor dat je het beste geniet van je pensioen in een veilige, gezonde en schone wereld.

Zeven duurzame ontwikkelingsdoelen van PFZW

Schoon water is een van de zeven ontwikkelingsdoelen van PFZW. Benieuwd naar de andere zes?

Meer lezen