pensioenpraat

Wat heeft water met mijn pensioen te maken?

Voor een goed pensioen in een leefbare wereld investeert PFZW een deel van zijn beleggingen in zeven duurzame ontwikkelingsdoelen. Eén van die doelen is schoon water en sanitair. Andrew van de PFZW-klantenservice legt uit waarom juist water zo belangrijk is.

‘Voor ons is het heel gewoon om schoon en veilig drinkwater te hebben. Je draait de kraan open en het is er. We kunnen niet zonder. We drinken het, wassen ons erin en koken ermee. Schoon water is een basisbehoefte en iets waar iedereen ter wereld toegang tot zou moeten hebben.’

Maar wat heeft water dan met mijn pensioen te maken? 

‘PFZW verdient geld door onder andere te investeren in water. Geld voor jouw pensioen. We investeren over de hele wereld in bedrijven die met slimme oplossingen komen voor waterbesparing en een betere waterkwaliteit. En die ervoor zorgen dat water overal beschikbaar en betaalbaar is. Deze investeringen dragen ook bij aan een meer leefbare planeet, ook voor de generaties na ons. En dat is van belang om later te kunnen genieten van een goede, oude dag. 

Inmiddels belegt PFZW ruim 1,5 miljard euro van jouw pensioengeld in projecten en bedrijven die zorgen voor schoon, zeker en veilig water. Met een positief rendement voor jouw pensioen én een positieve impact op de leefbaarheid van onze planeet. Dat is een fijn idee, toch?’

Zeven duurzame ontwikkelingsdoelen

Van PFZW

Door ons te richten op bedrijven en organisaties die een positieve bijdrage leveren aan milieu en maatschappij, draagt PFZW bij aan een leefbare wereld. Wil je meer weten over onze duurzame ontwikkelingsdoelen?

Meer lezen

Meer lezen?