tips

5x boekentips voor de Boekenweek 2022

Het is weer zover, de Boekenweek! Tien dagen lang een ode aan het (Nederlandse) boek. Een fijn moment om stil te staan bij alle boeken die in de winkel liggen en die je absoluut niet mag missen. Wij geven vijf tips om heerlijk mee bij te komen van een drukke dienst, lange shift of korte nacht.

Tip 1. Monterosso mon amour door Ilja Leonard Pfeijffer

Het Boekenweekgeschenk… Die hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Dit jaar is de eer aan Ilja Leonard Pfeijffer, die Monterosso mon amour schrijft. Het verhaal speelt zich natuurlijk af in Italië, zo kennen we Ilja. Je leest over Carmen, een vrouw van middelbare leeftijd, die op zoek gaat naar haar eerste (vakantie) liefde. Haar zoektocht naar Antonio is vol onverwachte gebeurtenissen die je onderdompelen in het heerlijke Italië. Ben je toch een beetje op vakantie!

Tip 2. Dagboek van een verloskundige door Marlies Kroes

Voor deze tip blijven we iets dichter bij huis. Marlies schrijft over het onvoorspelbare leven van een verloskundige. Grote hoogtes, diepe dalen, weinig slaap, nauwelijks eten, grote beslissingen. Een achtbaan aan bijzondere momenten, gebundeld in deze ode aan het vak. 

Tip 3. Ach, moedertje door Hugo Borst

Het thema van de boekenweek is dit jaar ‘Eerste liefde’. Je moeder is stiekem toch altijd je eerste en grootste liefde. Des te schrijnender om deze liefde te zien aftakelen. In Ach, moedertje neemt Hugo je mee naar het verpleeghuis waar zijn moeder op een gesloten afdeling zit. Je leest over haar dagelijkse leven, samen met haar acht medebewoners. Dit is huilen en lachen. Soms tegelijk.

4 luister-, lees-, kijk- en volgtips voor persoonlijke ontwikkeling

Meer tips? Laat je door deze tips inspireren om aan de slag te gaan met je persoonlijke groei.

Lees meer

Tip 4. Wat je van bloed weet door Philip Huff

Ook dit klinkt dichtbij huis, in ons vakgebied… Maar niets is minder waar. Wel een boek dat ook past binnen het thema van de Boekenweek. Philip schrijft over zijn eerste grote liefde, Cato. Maar het verhaal gaat over zoveel meer dan liefde. Het gaat over opgroeien in een gewelddadig gezin. Over groot worden, volwassen worden. Over familieverhoudingen. Het boek grijpt je naar de keel. Wat ons betreft een boek dat je niet mag missen.

Tip 5. Aleksandra door Lisa Weeda

Dit briljante boek geeft je een kijkje in Oekraïne. In de vorm van een hartverscheurende familiegeschiedenis. Lisa neemt je mee terug in de tijd tijdens een zoektocht naar een vermist familielid. Ze schetst een beeld van een land dat nooit rust vindt. Dit boek is absoluut een aanrader, nu al helemaal.