Expert

Samen dragen we de zorg

‘Als je ervaring en tijd hebt, is het heel mooi om wat te kunnen betekenen voor anderen’, vertelt  Marleen, zorgreservist bij de Nationale Zorgreserve (NZR). Een landelijk netwerk van voormalige zorgprofessionals die paraat staan om te helpen bij een crisis.

PFZW maakt zich hard voor een vitale sector, zodat zorgmedewerkers fit en gezond hun pensioen halen. Daarom werken we samen met de NZR. Om Nederland beter voor te bereiden op onverwachte noodsituaties die een grote invloed hebben op de zorg. Zoals een pandemie, klimaatramp of een conflict. Zodat de sector ook tijdens een crisis vitaal blijft. 

Klaar om te helpen in noodsituaties?

Ben jij een voormalige zorgprofessional die tijdens noodsituaties graag helpt? Wordt zorgreservist bij de NZR en maak het verschil als een zorgorganisatie jou nodig heeft.

  • Gratis scholingsaanbod
  • Flexibele planning
  • Krijg betaald
  • Maak het verschil

 

Maak het verschil als zorgreservist 

 

‘Ik heb de kennis in huis, en ik zorg graag. Dit was voor mij een heel logische stap’

Loes, zorgreservist

Lees het verhaal van Loes

 

Wat is de NZR?

De Nationale Zorgreserve (NZR) is een landelijk netwerk van zorgreservisten. Dit zijn voormalige zorgprofessionals die in crisistijd inspringen bij zorgorganisaties met een tijdelijke hulpvraag en capaciteitsprobleem. Zo zorgt deze reserveploeg ervoor dat de sector in geval van nood goed blijft functioneren. Want niemand weet wanneer de volgende crisis zich aandient. De NZR werkt samen met zorgorganisaties en werkgevers- en brancheorganisaties voor het inrichten van deze crisisfaciliteit. 

Meer weten over de NZR?