Eet je fit met Nien

Budgetkersttip #3 Crostini met brie en zelfgemaakte cranberry compote

Onmisbaar bij een lekkere soep: iets krokants ernaast. De crostini’s maak je in een handomdraai, maar om uit te pakken voor het kerstdiner maak je zelf een compote, met verse cranberry’s.

Onmisbaar bij een lekkere soep: iets krokants ernaast. De crostini’s maak je in een handomdraai, maar om uit te pakken voor het kerstdiner maak je zelf een compote, met verse cranberry’s.

Boodschappenijstje

Dit heb je nodig voor zo’n 10 crostini’s:

  • Een half ciabattabrood
  • Olijfolie
  • Ongeveer 100 gram brie
  • Een handje pecannoten

Voor de compote:

  • 1 sinaasappel: daarvan gebruik je 30 milliliter sinaasappelsap en de geraspte schil van een de helft van de sinaasappel
  • 40 gram lichte basterdsuiker (honing of agavesiroop kan ook)
  • 150 gram verse cranberry’s

Zo maak je het

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Meng de helft van de basterdsuiker met de sinaasappelrasp in een steelpannetje
  2. Voeg het sinaasappelsap toe, de helft van het water en de cranberry’s en breng het langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  3. Doe daarna de rest van het water en de suiker erbij en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Roer af en toe door. Als de cranberry’s zacht worden en uit elkaar vallen, is de saus klaar.
  4. Haal de saus daarna van het vuur en laat afkoelen.
  5. Verwarm voor de crostini’s de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk beide kanten van de plakjes met olijfolie.
  7. Bak de plakken brood 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze licht krokant zijn.
  8. Snijd ondertussen de brie in plakken en hak de pecannoten fijn.
  9. Haal de broodjes uit de oven, beleg ze met de plakjes brie, een lepeltje cranberrycompote en top af met een paar gehakte pecannootjes.

Ontdek meer budgetproof tips voor kerst

Met ingrediënten uit het seizoen die je voor meerdere recepten kunt gebruiken. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Lees meer

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten, en ook tijdens de feestdagen gaat het werk gewoon door. Om het kerstdiner gesmeerd te laten verlopen, is efficiënt boodschappen doen en recepten voorbereiden onmisbaar.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x budgetproof koken voor kerst.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!