healthy hacks

De Fitte Top 100 top 5

De winnaar van de Fitte Top 100 is bekend. Met 13.749 likes (!) won het idee van Saskia: ‘onder toezicht van bewoners fit cross’. Naast dit goede idee zijn er nog 380 fantastische ideeën ingestuurd. Dit zijn de vijf ideeën met de meeste likes.

#1 Onder toezicht van bewoners fit cross

Het beroemde, winnende idee. Saskia wil met haar team, op woonzorglocatie het Hoevehuis, Crossfit-trainingen organiseren. Dit is niet alleen gezellig maar ook leuk voor de dementerende ouderen waarmee ze werkt. Die kunnen lekker meegenieten en zo ontstaat er binding met het team én de bewoners. Naast natuurlijk fitte collega’s! Win, win, win. Terechte winnaar dus.

#2 Train-de-trainer: een gezonde start voor de kinderopvang

Kinderopvangteam de Bengel heeft zich aangemeld voor de gratis 'train-de-trainer – een gezonde start'-training. Deze training is door de overheid opgezet om de kinderopvang gezonder te maken op diverse gebieden, zoals voeding en beweging.

Hierdoor is iedereen geïnspireerd geraakt om gezonder te leven. Op kantoor hebben ze nu een blender staan, delen ze gezonde recepten en staat er opeens ook salade op tafel bij de lunch. Ook de gastouders doen mee. En er is meer, ze organiseren kookworkshops, versturen gezonde pizzapakketten en stimuleren om zelf te gaan moestuinieren.

Goed idee dus, om met je team de 'train-de-trainer – een gezonde start'-training te volgen!

#3 Gebaat bij de snoeptomaat

Amy werkt in een verpleeghuis. En daar was altijd wel reden voor een traktatie of wat lekkers. Zo vlogen de kilo’s eraan… Maar wat minstens even lekker is en minstens even feestelijk… is een snoeptomaat. Geen snoepautomaat, maar een snoeptomaat.

Volg het voorbeeld van Amy en strooi met snoeptomaten.

 

5x power food

Eten moet natuurlijk lekker zijn, maar vooral óók energie geven. Nienke bedacht vijf recepten voor energie: vol met goede voedingsstoffen en perfect als je een drukke dienst voor de boeg hebt.

Lees meer

#4 Ik blijf dansen

Annemarie raadt aan om te gaan (of blijven) dansen. Dit zorgt voor een soepeler lijf en je traint je brein door de choreografie. Daarnaast zorgt de muziek voor ontspanning. Zo heb je niet eens door dat je aan het sporten bent. Als laatste tip geeft ze mee: dans samen, dat is het allerleukste!

#5 OldStar voetbal is de beste remedie als 60-plusser

Peter voetbalt. En aan voetballen hoeft geen leeftijd te hangen. Hij voelt zich na een potje altijd lekkerder dan daarvoor. Zijn conditie blijft op pijl, het is goed voor de spierkracht en zorgt voor een goede nachtrust. Zo blijft hij ook nog fit aan het werk! Bovendien verkleint sporten het risico op een groot aantal aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes.

Toptip, Peter!

De Fitte Top 100

Hoe blijf jij fit aan het werk?

PGGM&CO, IZZ en PFZW lanceren De Fitte Top 100: 1 podium voor de 100 fitste ideeën van én voor Nederlandse professionals in zorg en welzijn. Een wandeling met de hond van de buurvrouw, een korte meditatie in je pauze of een appgroep met collega’s voor het uitwisselen van gezonde recepten. Laat je inspireren door de fitte ideeën van je collega’s of stuur je eigen idee in om anderen te helpen en wie weet win jij!