PFZW

Healthy Hacks

De Fitte Top 100 top 5

Vorige week maakten we de winnaar van de Fitte Top 100 bekend. Met 13.749 likes (!) won het idee van Saskia: ‘onder toezicht van bewoners fit cross’. Naast dit goede idee zijn er nog 380 fantastische ideeën ingestuurd. Dit zijn de vijf ideeën met de meeste likes.

#1 Onder toezicht van bewoners fit cross

Het beroemde, winnende idee. Saskia wil met haar team, op woonzorglocatie het Hoevehuis, Crossfit-trainingen organiseren. Dit is niet alleen gezellig maar ook leuk voor de dementerende ouderen waarmee ze werkt. Die kunnen lekker meegenieten en zo ontstaat er binding met het team én de bewoners. Naast natuurlijk fitte collega’s! Win, win, win. Terechte winnaar dus.

#2 Train-de-trainer: een gezonde start voor de kinderopvang

Kinderopvangteam de Bengel heeft zich aangemeld voor de gratis 'train-de-trainer – een gezonde start'-training. Deze training is door de overheid opgezet om de kinderopvang gezonder te maken op diverse gebieden, zoals voeding en beweging.

Hierdoor is iedereen geïnspireerd geraakt om gezonder te leven. Op kantoor hebben ze nu een blender staan, delen ze gezonde recepten en staat er opeens ook salade op tafel bij de lunch. Ook de gastouders doen mee. En er is meer, ze organiseren kookworkshops, versturen gezonde pizzapakketten en stimuleren om zelf te gaan moestuinieren.

Goed idee dus, om met je team de 'train-de-trainer – een gezonde start'-training te volgen!

#3 Gebaat bij de snoeptomaat

Amy werkt in een verpleeghuis. En daar was altijd wel reden voor een traktatie of wat lekkers. Zo vlogen de kilo’s eraan… Maar wat minstens even lekker is en minstens even feestelijk… is een snoeptomaat. Geen snoepautomaat, maar een snoeptomaat.

Volg het voorbeeld van Amy en strooi met snoeptomaten.

5x power food

Eten moet natuurlijk lekker zijn, maar vooral óók energie geven. Nienke bedacht vijf recepten voor energie: vol met goede voedingsstoffen en perfect als je een drukke dienst voor de boeg hebt.

Lees meer

#4 Ik blijf dansen

Annemarie raadt aan om te gaan (of blijven) dansen. Dit zorgt voor een soepeler lijf en je traint je brein door de choreografie. Daarnaast zorgt de muziek voor ontspanning. Zo heb je niet eens door dat je aan het sporten bent. Als laatste tip geeft ze mee: dans samen, dat is het allerleukste!

#5 OldStar voetbal is de beste remedie als 60-plusser

Peter voetbalt. En aan voetballen hoeft geen leeftijd te hangen. Hij voelt zich na een potje altijd lekkerder dan daarvoor. Zijn conditie blijft op pijl, het is goed voor de spierkracht en zorgt voor een goede nachtrust. Zo blijft hij ook nog fit aan het werk! Bovendien verkleint sporten het risico op een groot aantal aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes.

Toptip, Peter!

Benieuwd naar alle 376 ingestuurde ideeën? Kijk snel op fittetop100.nl!

Over de Fitte Top 100

Hoe blijf jij fit aan het werk?

De Fitte Top 100 is een samenwerking tussen IZZ, PFZW en PGGM&CO. We slaan de handen ineen om medewerkers in zorg en welzijn te helpen om fit te blijven. Daarom lanceerden we de Fitte Top 100: 1 website voor 100 fitte ideeën van én voor medewerkers in de zorg en welzijn. Doe inspiratie op om fit te blijven. Alleen of samen met je collega’s. Je kunt tenslotte pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.