PFZW

Eet je fit met Nien

Feestgerecht 5: Pure chocolademousse

Als je het Nienke vraagt, is kerst niet compleet zonder chocoladetoetje. Deze chocolademousse is binnen een half uur klaar en hoeft daarna alleen nog op te stijven in de koelkast. Ideaal als je het een dag van tevoren wilt maken!

Nienke gebruikt in dit recept chocoladeballetjes en frambozen als topping, maar houd jij meer van aardbei, passievrucht, karamel (tip: gezouten!) of cacao? Je kunt het toetje versieren met wat je maar wilt. Serveren met een bolletje ijs is ook nog een idee…

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor twee porties:

  • 100 gram 85% pure chocolade
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 25 gram poedersuiker of een suikervervanger
  • 50 gram plantaardige opklopbare room (of room 30% vet)
  • Een snufje zout
  • Een halve citroen voor het ontvetten van je beslagkom

Toppings: chocoladeballetjes, frambozen of ander (rood) fruit of toppings naar keuze

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

  1. Smelt de chocolade samen met de room en poedersuiker au bain-marie
  2. Ontvet twee beslagkommen door de halve citroen met het snijvlak over de binnenkant van de kommen te wrijven
  3. Wrijf de kommen daarna droog met een schone doek en splits de eieren: de eidooiers in de ene kom, het eiwit in de andere kom
  4. Klop de eiwitten stijf met een mixer en zet ze apart
  5. Klop de eidooiers romig, giet dit bij het chocolademengsel en meng door elkaar
  6. Spatel daarna voorzichtig het eiwit door het chocolademengsel
  7. Verdeel de mousse over twee glazen en laat het mengsel minimaal drie uur opstijven in de koelkast
  8. Vlak voor het serveren top je de chocolademousse af met chocoladeballetjes, frambozen of andere toppings naar keuze

Meer feestgerechten?

Door alle groenten is deze bloemkool in filodeeg een licht gerecht dat je als heerlijk bijgerecht kunt serveren. Liever als hoofdgerecht? Doe er dan wat aardappeltjes, frietjes, vlees of vis bij. Maar vegetarisch kan natuurlijk ook.

Lees meer

Over Nienke

Als verpleegkundige in de planbare zorg op de ambulance heeft Nienke onregelmatige werktijden. Dat ze tijdens de feestdagen met haar familie aan tafel zit, is daardoor niet zo vanzelfsprekend. Maar Nienke zou geen echte foodie zijn als ze daar geen oplossing voor had.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien deelt Nienke op platform Goed Bezig zes keer per jaar haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x lekker en makkelijk voor de feestdagen.

Deel jouw feestgerecht

Eet je fit met Nien

Heb je een feestgerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!

Misschien vind je dit ook leuk: