Eet je fit met Nien

Gezonde start #2 Linzensalade met mango

Heb je tijdens de koude wintermaanden zin in een salade die goed vult en ook nog makkelijk mee te nemen is naar je werk? Dan hoef je niet langer te zoeken. Nienke maakt deze linzensalade met mango vaak als avondeten en vindt hem de dag erna nóg lekkerder.

Natuurlijk zijn stamppotten en gevulde soepen heerlijk in de winter, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad. Een salade met linzen en mango is weer eens wat anders en ontzettend gezond. De peulvruchten zorgen ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt. Ook fijn: de salade kun je ’s avonds al maken (en eten) en overdag meenemen naar je werk. Win-win dus, een ideaal gerecht voor overdag én ’s avonds. 

Boodschappenijstje

Dit heb je nodig voor 2 porties

Salade:

  • 200 gram linzen (uitgelekt uit blik) 
  • 1 mango 
  • ¼ komkommer 
  • 1 avocado  
  • ½ rode ui 
  • 5 verse muntblaadjes  
  • koriander naar smaak 
  • 1 tl pijnboompitten 
  • 2 handjes rucola  
  • peper en zout naar smaak

Dressing: 

  • 3 el olijfolie 
  • 1 el mosterd 
  • 1 eetlepel honing  
  • ½ el citroensap 
  • ½ el dille 
  • zout en peper naar smaak 

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Giet de linzen af in een vergiet en spoel ze schoon met koud water. Doe ze in een grote kom. 
  2. Snijd de mango, komkommer en avocado in stukjes en snijd de ui, verse munt, koriander en dille fijn. 
  3. Doe alle fijngesneden ingrediënten, behalve de dille, in de kom met linzen en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze net kleuren. 
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.  
  6. Leg op elk bord een handje rucola.  
  7. Verdeel de linzensalade erover, besprenkel met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.

Tip: je kunt de salade meteen eten, maar je kunt ’m natuurlijk ook meenemen naar je werk. Houd dan de dressing en pijnboompitten apart en meng ze er pas doorheen als je gaat lunchen.

Ontdek meer gezonde gerechten

Want als in de winter de griepvirussen op de loer liggen, is het belangrijk dat je gezond eet.

Lees meer

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten, maar ze wil natuurlijk wél gezond blijven eten. Dat vergt een goede voorbereiding en gezonde recepten. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 3x een gezonde start.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!