PFZW

Eet je fit met Nien

Lunchtip #3: Zomerse kipsalade met ananas

Soms wil je weleens wat anders lunchen dan een bruine boterham of crackers met kaas. Door af te wisselen met een frisse salade wordt jouw lunch een feestje.

Een salade is een lichte lunch, waarmee je halverwege de dag al een deel van je benodigde portie groenten en/of fruit binnenkrijgt. Laag in calorieën (natuurlijk afhankelijk van wat je er allemaal doorheen doet), dus je kunt er een goed gevulde bak van eten!

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 1 portie:

  • 50 gram veldsla of een andere sla naar keuze
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 20 gram kaasblokjes (kan ook feta of geitenkaas zijn)
  • Een handje kleine tomaatjes
  • Een kwart komkommer
  • 2 radijsjes
  • Een halve puntpaprika
  • Een handje ananas + 2 eetlepels sap
  • Een scheutje balsamicodressing
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: een scheutje olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Snijd de kipfilet, kaas, komkommer, radijsjes, puntpaprika en ananas in stukjes en halveer de tomaatjes
  2. Doe de gesneden ingrediënten samen met de (veld)sla in een bakje of kom
  3. Meng de balsamicodressing met het ananassap en eventueel wat olijfolie, peper en zout tot een dressing

Als je de salade meteen opeet, kun je de dressing alvast over de salade verdelen. Als je je salade voor de volgende dag maakt, kun je de dressing in een apart bakje bewaren en tijdens de lunch over je salade verdelen.

Tip: ook van restjes van je avondeten kun je een lekkere salade maken. Met wat sla, komkommer en tomaatjes heb je een al een goede basis die je met vlees, vis en/of groenten van het avondeten kunt aanvullen. En natuurlijk kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld als je meer houdt van meloen of perzik in plaats van ananas.

Over Nienke

Als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de planbare zorg op de ambulance werkt Nienke vaak onregelmatig. De ene dag is ze thuis en heeft ze tijd voor een uitgebreide lunch, de andere keer is ze onderweg of eet ze tussen de bedrijven door. Toch zorgt ze altijd voor een voedzame maaltijd, waarmee ze genoeg energie heeft om ook de rest van de dag weer scherp aan het werk te gaan.

Voeding is, naast de zorg, Nienkes grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nienke zes keer per jaar haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.

Deel jouw tussendoortje

Eet je fit met Nien

Heb je een lunchgerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!

Misschien vind je dit ook leuk: