eet je fit met nien

Ontbijt #3 Chiapudding met aardbeien

Weinig tijd om een ontbijtje klaar te maken? Dan is deze chiapudding iets voor jou. Tien minuten voorbereidingstijd en daarna doet de koelkast het werk.

Chiazaad zit vol eiwitten en vezels, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Met dit ontbijt houd je het uren vol. En niet onbelangrijk: eenmaal voorbereid hoef je er niets meer aan te doen en kun je een paar uur later zo aanvallen. Handig om de avond voor een vroege dienst alvast klaar te zetten of ’s avonds mee te nemen voor na je nachtdienst.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor twee porties

  • 250 ml melk
  • 50 gram chiazaad
  • 1 el ahornsiroop
  • 15 aardbeien 

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

1. Meng in een schaaltje of bakje de melk met het chiazaad en de ahornsiroop
2. Laat tien minuten staan en roer dan even door
3. Als er een laagje over het mengsel komt, dek je het schaaltje af met folie en zet je het voor een paar uur (bijvoorbeeld een nacht) in de koelkast
4. Prak of mix tien aardbeien tot een gladde crème, snijd de andere vijf aardbeien in stukjes en zet afgedekt in de koelkast

‘s Ochtends verdeel je de aardbeiencrème over de chiapudding en top je het af met de aardbeienstukjes.

Ontdek ook de andere ontbijtjes van Nienke

Ze geven je de hele ochtend energie, zijn snel klaar én je kunt ze een dag (of langer) van tevoren al maken. Lekker makkelijk voor een vroege dienst!

Lees meer

Over Nienke

Nienke woont op een boerderij en is vaak buiten te vinden. Door haar actieve leefstijl leerde ze al vroeg hoe belangrijk het is om voedzaam te eten. Én hoe handig het is om haar eten voor te bereiden. Voor haar werk, maar ook als ze ’s ochtends vroeg met haar paard op pad gaat voor springwedstrijden.

Nienke werkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en draait diensten in de planbare zorg op de ambulance. Voeding is een grote passie en op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.

Deel jouw ontbijtcreatie

Eet je fit met Nien

Heb je een ontbijtje van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!