eet je fit met nien

Ontbijt #1 Eiwitrijke fruitsmoothie

Vind je het soms lastig om genoeg fruit of groenten binnen te krijgen? Een smoothie is de oplossing! Nienke maakte deze smoothie met rood fruit, maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen door ander fruit óf groenten.

Een smoothie zit bomvol vitamines en vezels, is makkelijk te maken én mee te nemen. Als het moet, kun je hiermee zelfs onderweg naar je werk ontbijten… Door de extra eiwitten in het eiwitpoeder geeft dit ontbijt je lang een verzadigd gevoel. Je kunt de smoothie de avond van tevoren maken en in de koelkast zetten tot de volgende ochtend. Heb je ’s ochtends wat meer tijd voor je ontbijt? Giet de smoothie dan in een kommetje en maak ‘m af met jouw favoriete toppings, zoals pompoenpitten, kokosrasp of lijnzaad.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor één smoothie

  • 100 gram rood diepvriesfruit
  • 50 gram bevroren banaan
  • ½ avocado
  • 10 gram lijnzaad
  • 25 gram eiwitpoeder naar keuze (Nienke gebruikt vanille)
  • 150 ml melk naar keuze (Nienke gebruikt havermelk)
  • 100 gram yoghurt of kwark naar keuze
  • Optioneel: kaneel naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

Makkelijker dan dit wordt het niet… Doe alle ingrediënten in de blender of mix met de staafmixer tot een luchtig geheel. Je kunt alle ingrediënten glad mixen, maar als je houdt van een bite mix je gewoon iets minder lang. Giet de smoothie daarna in een drink- of shakebeker en zet in de koelkast tot de volgende dag. Nog even schudden voor je eerste slok en ontbijten maar!

Ontdek ook de andere ontbijtjes van Nienke

Ze geven je de hele ochtend energie, zijn snel klaar én je kunt ze een dag (of langer) van tevoren al maken. Lekker makkelijk voor een vroege dienst!

Lees meer

Over Nienke

Nienke woont op een boerderij en is vaak buiten te vinden. Door haar actieve leefstijl leerde ze al vroeg hoe belangrijk het is om voedzaam te eten. Én hoe handig het is om haar eten voor te bereiden. Voor haar werk, maar ook als ze ’s ochtends vroeg met haar paard op pad gaat voor springwedstrijden.

Nienke werkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en draait diensten in de planbare zorg op de ambulance. Voeding is een grote passie en op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.

Deel jouw ontbijtcreatie

Eet je fit met Nien

Heb je een ontbijtje van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!