eet je fit met nien

Ontbijt #4 Overnight oats met kiwi en kokos

Havermout is hot! Maar heb je het weleens gegeten met kwark en kokosyoghurt? Zoals de naam al doet vermoeden, maak je deze overnight oats ’s avonds klaar en hoef je ’s ochtends alleen nog maar de toppings toe te voegen. Easy peasy…

Havermout bevat veel vezels, die je spijsvertering stimuleren en daardoor goed zijn voor je stoelgang. Ook geven ze je lang een verzadigd gevoel, zodat je maag niet halverwege de ochtend alweer begint te knorren.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor twee porties

  • 150 gram kwark
  • 200 gram kokosyoghurt + 2 eetlepels extra voor de topping
  • 30 gram havermout
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 2 kiwi’s
  • Optioneel: muesli of granola naar keuze

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

1. Meng de kwark, kokosyoghurt, havermout en het lijnzaad goed door elkaar en zet in een afgesloten bakje voor een nacht (of minimaal drie uur) in de koelkast
2. Snijd de kiwi in stukjes (kan zonder én met schil!) en zet in een bakje in de koelkast

De volgende ochtend haal je het kwark- en havermoutmengsel uit de koelkast en top je het af met een eetlepel kokosyoghurt. Verdeel ook de kiwi erover en voeg eventueel nog wat muesli of granola toe.

Ontdek ook de andere ontbijtjes van Nienke

Ze geven je de hele ochtend energie, zijn snel klaar én je kunt ze een dag (of langer) van tevoren al maken. Lekker makkelijk voor een vroege dienst!

Lees meer

Over Nienke

Nienke woont op een boerderij en is vaak buiten te vinden. Door haar actieve leefstijl leerde ze al vroeg hoe belangrijk het is om voedzaam te eten. Én hoe handig het is om haar eten voor te bereiden. Voor haar werk, maar ook als ze ’s ochtends vroeg met haar paard op pad gaat voor springwedstrijden.

Nienke werkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en draait diensten in de planbare zorg op de ambulance. Voeding is een grote passie en op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.

Deel jouw ontbijtcreatie

Eet je fit met Nien

Heb je een ontbijtje van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!