PFZW

Eet je fit met Nien

Tussendoortje #5: Pizzamuffins

Oooh, pizza! Veel tussendoortjes zijn zoet, maar ook aan de liefhebbers van hartig heeft Nienke gedacht. Met deze pizzamuffins maak je je collega’s zonder twijfel jaloers, want wat is er lekkerder dan een mini-pizza als snack? Nienke eet deze pizzamuffin graag als tussendoortje tijdens een avonddienst.

Nienke maakt de pizzamuffins met ham en gebruikt toppings als tomaat, mozzarella, geitenkaas en paprika. Maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren. Eet je liever geen vlees? Dan kun je de hamblokjes ook vervangen door stukjes courgette, een andere groente of vis. 

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor negen pizzamuffins:

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 100 ml melk
  • 75 gram geraspte kaas (Nienke gebruikte 20+ kaas)
  • 3 (grote) eieren
  • 50 gram hamblokjes
  • 50 gram ui
  • 1 el pizzakruiden (gedroogde basilicum, peterselie, oregano, uienpoeder, tijm, knoflookpoeder, salie, peper en rozemarijn)
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout

Dit heb je nodig voor topping 1:

  • 1 tomaat
  • 30 gram mozzarella light

Dit heb je nodig voor topping 2:

  • ½ paprika
  • 30 gram geitenkaas of Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop in een mengkom de eieren los met een garde en voeg de melk toe
  3. Meng het meel door het eimengsel en voeg ook het bakpoeder, de geraspte kaas, de kruiden en de hamblokjes toe
  4. Meng goed door elkaar en verdeel het beslag over negen siliconen of papieren muffinvormpjes
  5. Snijd de tomaat, mozzarella, geitenkaas of Parmezaanse kaas en paprika in kleine stukjes en top de muffins hiermee af
  6. Bak de muffins in 30 minuten gaar in de oven
  7. Haal ze na een half uur uit de oven en check of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken: komt deze er droog en schoon uit? Dan zijn je pizzamuffins good to go!

Je kunt de muffins een paar dagen in de koelkast bewaren, maar nog langer in de vriezer. Doe ze dan bijvoorbeeld in een plastic bakje en haal er één of twee uit als je ze mee wilt nemen naar je werk. Het lekkerst is om ze vlak voor het snacken nog even op te warmen, maar je kunt de pizzamuffins ook gewoon koud eten.

Over Nienke

Nienke werkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en draait diensten in de planbare zorg op de ambulance. Als ze een vroege dienst heeft en rond 6.00 uur moet ontbijten, krijgt ze om 10.00 uur vaak alweer trek. Met een lekkere plak bananenbrood, een rijstkoekje met chocolade of een van haar andere tussendoortjes voorkomt ze dat ze naar ongezonde snacks grijpt.

Gelukkig staat Nienke in haar vrije tijd graag in de keuken; voeding is een grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nienke zes keer per jaar haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.

Deel jouw tussendoortje

Eet je fit met Nien

Heb je een tussendoortje van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!

Misschien vind je dit ook leuk: