Eet je fit met Nien

Tussendoortje #2 Rijstkoekjes met chocolade en pindakaas

Ben jij gek op chocolade? Probeer dan de knapperige rijstkoekjes met chocolade en pindakaas die Nienke maakte als tussendoortje. Ideaal als je zin hebt in zoet, bijvoorbeeld tijdens een late dienst, maar toch verantwoord wilt snacken.  

Hoe donkerder, hoe beter voor je gezondheid. Dat zegt het Voedingscentrum over chocolade. Dat zit in deze rijstkoekjes wel goed: Nienke gebruikt 85% pure chocolade. Dat is soms een beetje bitter, maar de zoete cranberry’s maken dat helemaal goed. En de gepofte rijst? Die zorgt voor een lekkere crunchy bite.

rijstkoekjes-ingredienten.png

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 12 rijstkoekjes

  • 1 eetlepel pindakaas + een beetje extra voor de topping
  • 35 gram gepofte rijst
  • 120 gram 85% pure chocolade
  • 50 gram gedroogde cranberry’s of ander gedroogd fruit dat je lekker vindt

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten afkoelen in de koelkast

  1. Bekleed een platte schaal of een bord met bakpapier en zet opzij
  2. Smelt de chocolade au bain-marie
  3. Voeg als de chocolade gesmolten is de eetlepel pindakaas en het gedroogde fruit toe en meng dit goed door elkaar
  4. Verdeel de gepofte rijst over de platte schaal met bakpapier en giet hier de chocolade overheen
  5. Zorg dat alle rijst goed bedekt is en druk aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel
  6. Zet de schaal in de koelkast en laat 30 minuten uitharden

Als het mengsel goed is uitgehard, kun je het in twaalf stukken snijden. Top eventueel af met een beetje pindakaas.

rijstkoekjes-resultaat.png

Ontdek ook de andere tussendoortjes van Nienke

Geen snelle suikers, maar tussendoortjes waar je lichaam blij van wordt.

Lees meer

Over Nienke

Nienke werkt als verpleegkundige in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede en draait diensten in de planbare zorg op de ambulance. Als ze een vroege dienst heeft en rond 6.00 uur moet ontbijten, krijgt ze om 10.00 uur vaak alweer trek. Met een lekkere plak bananenbrood, een rijstkoekje met chocolade of een van haar andere tussendoortjes voorkomt ze dat ze naar ongezonde snacks grijpt.

Gelukkig staat Nienke in haar vrije tijd graag in de keuken; voeding is een grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. Op online platform Goed Bezig deelt Nien haar favoriete gerechten in de serie Eet je fit met Nien.