explainer

Werkgeluk, de 5 gouden regels

Werken en de voldoening die je daaruit haalt gaat om veel meer dan een baan en inkomen. Werkgeluk zit 'm vooral in dingen die je niet in geld kunt uitdrukken. Krijg jij soms wel eens het gevoel dat je minder plezier hebt in je werk dan vroeger? Loop dan even langs deze 5 gouden regels voor werkplezier. En check of je iets kunt veranderen om je werkgeluk weer terug te vinden. 

  1. Werken en de voldoening die je daaruit haalt gaat om veel meer dan een baan en een inkomen. Het lijkt misschien een enorme dooddoener. Maar je werkgeluk hangt af van de lol die hebt in wat je doet. En met wie je dat doet! Mensen die op hun werk regelmatig lachen zijn over het algemeen gelukkiger.  
  2. Het hebben van zinvol werk is superbelangrijk voor je werkgeluk. In de zorg doe je absoluut zinvol, belangrijk werk. Als je daar af en toe bij stilstaat, is dat heel goed voor je motivatie. En dus voor je werkgeluk.  
  3. Wie we ook zijn en wat we ook doen: we willen allemaal waardering. Een complimentje krijgen van een collega is gewoon fijn. Omgekeerd is zelf een compliment geven óók fijn. Voor je collega, want die voelt zich gewaardeerd. Maar ook voor jou. Want van waardering geven worden we ook gelukkiger.    
  4. Sommige mensen hebben zoveel plezier in hun werk dat ze nooit meer een andere baan willen. Maar vooral jongere medewerkers willen zich ontwikkelen en doorgroeien. Daarom is een werkomgeving met trainings-, ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden goed voor jouw werkgeluk.   
  5. In een werkcultuur waar veel vertrouwen is, zie je veel werkgeluk. Dat gaat niet alleen over het vertrouwen van je manager in jou. Maar ook over het vertrouwen onderling. Als je weet dat je op elkaar kunt bouwen, ga je met plezier naar je werk.  

Gynaecologe Ginny geeft tips!

Last van vage klachten, zoals: vermoeidheid, prikkelbaarheid, een opgeblazen buik?

Lees meer