fitte start

Zo helpt PFZW mee aan een fitte, vitale sector

Werken in de sector zorg en welzijn is mooi, maar ook zwaar. Daarom is het belangrijk dat we goed naar elkaar omkijken. PFZW zet zich samen met jou in om de sector vitaal en jouw werk leuk te houden.

Ons inzetten voor een vitale sector is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Maar wat is dat nu eigenlijk? Een fitte, vitale sector betekent voor PFZW dat mensen kunnen en willen werken tot hun pensioenleeftijd. Daar proberen we op verschillende manieren, samen met jou, aan bij te dragen.

Problemen zichtbaar maken 

Wij vinden het belangrijk dat werkgevers de juiste inzichten krijgen waarmee ze aan de slag kunnen. Dat gaat dus over jou en jouw collega’s. Wij doen onderzoek naar wat er speelt in de sector en op de werkvloer. En we onderzoeken welke thema’s voor medewerkers belangrijk zijn. De uitkomsten delen we met werkgevers, zodat zij op de hoogte zijn van problemen die aandacht nodig hebben. Zo kan je werkgever iets doen om het werk voor jou prettiger te maken.

Keuzes maken vanuit data 

Lang en hard doorwerken. Vol toewijding, op hoog niveau. We merken dat dit zorgt voor een in verhouding hoog ziekteverzuim in de sector. PFZW heeft cijfers die nog meer inzicht geven over de mensen. Hoe hoog is het verzuim? Hoe zit het met de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel? En vallen er in bepaalde gebieden meer mensen uit dan elders? Met deze cijfers informeren we werkgevers zo goed mogelijk. Zodat je werkgever de juiste keuzes kan maken.

Inspireren

Wij informeren je werkgever, maar daarnaast proberen we ook jóu zo goed mogelijk te helpen om fit naar je pensioen toe te werken. Dat gaat verder dan alleen vertellen over pensioenopbouw. Om gezonder en fijner te werken, delen we bijvoorbeeld inspiratie over voeding, gezondheid en sport. Ook helpen we je werkgever om jou te ondersteunen.

Neem als voorbeeld werkgever Trudi, manager P&O bij zorginstelling DSV Verzorgd Leven. Ze vertelt over hoe we samen zorgen voor een vitale sector: ‘Ik zorg ervoor dat onze medewerkers die met onze cliënten werken, zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Hierbij gebruik ik de informatie die ik van PFZW krijg. Niet alleen de cijfers, maar ook bijvoorbeeld wat ik geleerd heb in de workshop Hoe blijf je in balans? Daar gaat het uiteindelijk om. In balans blijven en keuzes durven maken.’

Heb je vragen of wil je meer weten? Lees meer over wat wij doen.