Deze gevulde champignons kun je een paar uur van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Lekker makkelijk als je eters krijgt, of als je ze mee wilt nemen naar de bbq op je werk. Heb je er na de bbq een paar over? Koud zijn ze ook lekker, om mee te nemen naar je dienst de volgende dag!
eet je fit met nien
Bbq-tip #1 Gevulde kastanjechampignons met vega-spekjes
Met een bbq is vlees misschien het eerste waar je aan denkt, maar er zijn ook genoeg lekkere vega gerechten te bedenken. Bomvol groenten en gezonde voedingsstoffen. Het fijne daarvan is dat je niet zo snel het gevoel hebt dat je te veel hebt gegeten. Wel zo prettig als je nog een late dienst op het programma hebt óf op tijd wilt slapen, omdat je vroeg op moet.
Boodschappenlijstje
Dit heb je nodig voor 12 champignons:
- 400 gram kastanjechampignons (portobello’s kan ook)
- 75 gram vegetarische spekjes
- 1 kleine oranje paprika
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram kaas naar keuze, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, oude kaas of mozzarella
- Peper en zout
Tip: liever een variant met vlees? Vervang de vega-spekjes dan door normale spekjes of bacon. Als je juist helemaal plantaardig eet, kun je de kaas ook vervangen door vegan kaas.
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten op de bbq
- Maak de champignons schoon, snijd de onderkant van de steel af en hol de champignons een beetje uit. De inhoud kun je eventueel fijnsnijden en zo meteen door de vulling doen.
- Bak de spekjes of de bacon krokant, en laat daarna uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Pers het knoflookteentje en doe dit samen met de ui, paprika en bacon in een kom.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
- Vul alle champignons met het mengsel en rasp er daarna wat oude kaas over.
- Gril de champignons in ongeveer 10 minuten op de bbq.
Ontdek meer gerechten voor op de bbq
Eerst een lekkere bbq en dan blijven hangen met een koud drankje…
Lees meerOver Nienke
Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten. Soms heeft ze alle tijd om uitgebreid te koken, de andere keer moet het vooral makkelijk zijn en snel gaan. Oók als er na haar dienst, tijdens een lange zomeravond, een barbecue op de planning staat.
Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x gezond op de bbq.
Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!