PFZW

Eet je fit met Nien

Bbq-tip #2: Krokante spiesjes met kip en ananas

Een keer wat anders dan de ‘standaard’ kipspiesjes? Probeer dan deze krokante spiezen met kip én ananas. Lekker fris en knapperig. Na de bbq spiesjes over? Je kunt ze ook koud eten, of haal de stukjes kip en ananas van de stokjes en doe ze door een salade. Lekker voor de lunch!

De kip door het meel, het ei en door het paneermeel van tortillachips rollen, is een leuk klusje om samen met cliënten te doen. Net als het rijgen van de satéprikkers. Die vieze handen was je daarna wel weer! 

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 5 spiezen:

  • 350 à 400 gram kipfilet
  • 150 gram verse ananas(blokjes)
  • 80 gram tortillachips (naturel of kaassmaak)
  • 30 gram meel
  • 1 groot ei
  • Peper en zout

Optioneel: chilisaus

Verder nodig:

  • Keukenmachine

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten op de bbq

  1. Snijd de kip in blokjes (ongeveer 15: drie per spies).
  2. Snijd de ananas in 10 gelijke blokjes (als je ananasstukken hebt, hoeft dat niet).
  3. Klop het ei los in een kom.
  4. Doe de tortillachips in een keukenmachine, maal tot grove paneer en doe in een aparte kom.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de chips en roer door elkaar.
  6. Doe het meel in een kom of op een bord en meng ook hier wat peper en zout naar smaak door.
  7. Haal de kipfiletblokjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatst door de paneer van tortillachips.
  8. Nu kun je de satéstokjes gaan rijgen: schuif er eerst een stuk kip op, daarna een blokje ananas, weer een blokje kip, blokje ananas en eindig met een stukje kip. Herhaal dit totdat alle kip en ananas op is.
  9. Grill de spiezen ongeveer 15 minuten op de bbq en draai ze regelmatig om. Lekker met chilisaus!

Tip: week je satéprikkers in een bak met water voordat je gaat rijgen. Houten satéprikkers zijn nogal droog, waardoor ze kunnen splinteren. Ook verbranden ze snel op de barbecue. Dat voorkom je door ze ongeveer een uur te laten wellen in water.

 

Meer gerechten voor op de bbq

Eerst een lekkere bbq en dan blijven hangen met een koud drankje…

Lees meer

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten. Soms heeft ze alle tijd om uitgebreid te koken, de andere keer moet het vooral makkelijk zijn en snel gaan. Oók als er na haar dienst, tijdens een lange zomeravond, een barbecue op de planning staat.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x gezond op de bbq.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!