Eet je fit met Nien

Bbq-tip #5 Gegrilde nectarine met Griekse yoghurt en een bolletje ijs

Met een barbecue eet je altijd wel iets meer dan normaal. Maar een toetje? Dat past nog wel! Laat de barbecue na het grillen van de groenten, vlees of vis nog even aanstaan. De nectarines gaan er namelijk ook nog op. 

Dit toetje met nectarine is een lust voor het oog, maar ook góed voor je oog. De oranje zomervrucht zit vol gezonde voedingsstoffen die na het eten terechtkomen in de zogenoemde ‘gele vlek’ op het netvlies in je oog. Die plek zorgt ervoor dat je alles scherp ziet.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 2 nectarines
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel honing
 • 30 gram pecannoten
 • Bolletje sorbetijs naar keuze

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

 1. Was de nectarines af, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
 2. Hak de pecannoten in kleine stukjes.
 3. Meng de Griekse yoghurt met de honing en het citroensap.
 4. Leg de nectarines op de bbq en grill ze ongeveer 5 minuten, totdat je duidelijke grillstreepjes ziet.
 5. Leg de nectarines op een bord en verdeel de yoghurt erover, in het kuiltje van de pit.
 6. Verdeel de gehakte pecannootjes erover en leg er een bolletje sorbetijs naast. Serveer als de nectarine nog een beetje warm is; dan is-ie het lekkerst!

Tip: wil je écht uitpakken? Maak dan – heel simpel – je eigen (verantwoorde) ijs. Snijd (1 of 2 dagen van tevoren) 4 nectarines en een banaan in stukken, en vries dit in. Doe het bevroren fruit met 3 eetlepels yoghurt in de keukenmachine en laat dit weer opstijven in de vriezer. Als het bijna tijd is voor het toetje haal je het ijs uit de vriezer, zodat je het makkelijk kunt scheppen.

Meer gerechten voor op de bbq

Eerst een lekkere bbq en dan blijven hangen met een koud drankje…

Lees meer

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten. Soms heeft ze alle tijd om uitgebreid te koken, de andere keer moet het vooral makkelijk zijn en snel gaan. Oók als er na haar dienst, tijdens een lange zomeravond, een barbecue op de planning staat.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x gezond op de bbq.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!