Door de vele groenten is de minestronesoep een voedzame maaltijd. Wil je ‘m nog wat extra vulling geven? Doe er dan wat pasta doorheen, fusilli bijvoorbeeld. Zo maak je er een volwaardige, goed vullende maaltijd van.
Eet je fit met Nien
Kliekjestip #1 Minestronesoep met overgebleven groenten
Denk je aan herfst, dan denk je aan een warme, goed gevulde soep. Met minestronesoep kun je eindeloos variëren; het maakt eigenlijk niet uit welke groenten je gebruikt. Volgende week weer eten kan dus prima, want het gaat nooit vervelen.
Boodschappenlijstje
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 porties:
- 1 ui
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 30 ml extra vierge olijfolie
- Ongeveer 600 gram groenten; Nienke gebruikt courgette, winterpeen, paprika, zoete aardappel en kidneybonen
- 700 ml water
- 2 bouillonblokjes naar keuze
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel (gedroogde) kruiden, bijvoorbeeld basilicum en/of peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 45 minuten
- Snipper de ui, snijd de prei en pers de knoflook.
- Verhit olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui samen met de knoflook en prei ongeveer 5 minuten in de pan.
- Snijd de groenten in blokjes, voeg ze toe aan de ui en prei in de pan en bak 3 tot 5 minuten mee.
- Doe het water, de kruiden, bouillonblokjes en peper en zout naar smaak toe, en roer alles goed door elkaar.
- Breng de soep aan de kook en laat 20 tot 25 minuten op middelhoog vuur koken.
Tip: pasta aan de soep toevoegen? Weeg dan zo’n 125 gram pasta af, en voeg bij stap 4 300 ml extra water toe. Kook de soep een kwartiertje, doe de pasta erbij en laat zo lang koken als de verpakking vermeldt (meestal ongeveer 10 minuten).
Ontdek meer creatieve kliekjes!
Drie vliegen in een klap: je gooit niks weg, je bespaart geld én tijd.
Lees meerOver Nienke
Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten. Soms heeft ze alle tijd om uitgebreid te koken, de andere keer moet het vooral makkelijk zijn en snel gaan. Dan is het fijn als de restjes van gisteren nog klaarliggen, die ze zó in haar maaltijden verwerkt.
Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x creatief met kliekjes.
Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!