Powertip #1 Fluffy smoothie met verborgen groenten

Groenten bij het ontbijt… Doe jij het weleens? Zo heb je ‘s morgens al een deel van je aanbevolen hoeveelheid groenten van de dag binnen. En het lekkere is: je proeft ze bijna niet. De mango en banaan maken deze smoothie namelijk heerlijk zoet.

Een eiwitrijke maaltijd zorgt ervoor dat je de komende paar uur geen trek krijgt. Ideaal voor een energieke ochtend. Het eiwitpoeder in deze smoothie geeft je een verzadigd gevoel, maar houdt de smoothie lekker luchtig.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor één smoothie:

  • 150 gram bevroren mango
  • 100 gram bevroren banaan
  • 125 gram (plantaardige) kwark
  • 100 gram pompoenpuree of stukjes (bevroren) pompoen
  • 15 gram eiwitpoeder
  • Sap van een halve citroen

Toppings: 25 gram pompoenpuree, een halve banaan in plakjes en pompoenpitten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  1. Doe de bevroren banaan en mango in de blender (let op dat je een blender gebruikt waarmee je bevroren producten kunt blenden). Gebruik je stukjes pompoen? Doe die er dan ook bij en blend tot een romig geheel.
  2. Voeg het eiwitpoeder, de kwark, het sap van de halve citroen (en de pompoenpuree als je die gebruikt) toe.
  3. Blend alle ingrediënten tot een glad geheel. Door het eiwitpoeder krijgt je smoothie lekker veel volume. Voor een extra luchtige smoothie blend je het geheel ongeveer vier minuten.
  4. Als het goed is, heb je nu een dikke, maar egale smoothie. Top ‘m af met pompoenpuree, plakjes banaan en pompoenpitten (of toppings naar keuze).

Tip: voeg voor een lekkere bite ook wat granola, muesli of nootjes toe.

Ontdek ook de andere powergerechten

Vol met goede voedingsstoffen en perfect als je een drukke dienst voor de boeg hebt.

Lees meer

Over Nienke

Als verpleegkundige in de planbare zorg op de ambulance weet Nienke nooit precies wanneer zij en haar collega’s worden opgeroepen. Tijdens haar dienst moet ze altijd in startblokken staan om de ambulance in te springen. Voor genoeg energie eet ze dan ook graag maaltijden waardoor ze genoeg power heeft om een werkdag door te komen.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x power food.