Eet je fit met Nien

Traktatietip #4 Hartige komkommerrolletjes

Licht, verantwoord én makkelijk van tevoren te maken. Deze hartige komkommerrolletjes zijn de perfecte snack als je je collega’s wilt trakteren, maar niet zo’n zin hebt in ongezonde kost.

Het leuke aan deze rolletjes is dat je ze vaker kunt maken zonder dat ze gaan vervelen. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de vulling: kies de ene keer voor zalm, dan eens voor kipfilet of besmeer ze met hummus of een tapenade voor een vegetarische variant. De komkommer geeft de rolletjes een lekkere frisse bite.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 10 rolletjes

  • 1 komkommer
  • 100 gram gerookte zalm, plakjes kipfilet, rookvlees of welke vulling je lekker vindt
  • 6 eetlepels heksenkaas, roomkaas of cottage cheese
  • 3 eetlepels (verse) dille
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten 

  1. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de komkommer: doe dit in de lengte, totdat de komkommer op is.
  2. Dep de plakjes komkommer droog met een schone theedoek en leg ze op een snijplank, zodat de plakjes voor de helft met elkaar overlappen.
  3. Verdeel de zalm of ander beleg naar keuze over de plakjes komkommer, gevolgd door de kaas en strooi als laatste de dille er overheen. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Ontdek meer tips voor verantwoord trakteren

In het ziekenhuis én in de planbare zorg op de ambulance – moeten er veel traktaties gemaakt worden. Dat kan ook gezond!

Lees meer

Over Nienke

De ene dag eindigt haar werkdag ’s ochtends vroeg, de andere keer begint haar dienst pas halverwege de middag. Als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de planbare zorg op de ambulance weet Nienke als geen ander hoe flexibel je als zorgmedewerker moet zijn. Ook met je maaltijden. Maar dat betekent niet dat je niet lekker én gezond kunt eten.

Voeding is, naast werken in de zorg, Nienkes grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten.