Eet je fit met Nien

Voorraadtip #2 Knapperige mozzarellasticks

Voor de lunch of als je geen zin hebt in een warme maaltijd op een zomeravond: een frisse salade is zo gemaakt. Deze knapperige mozzarellasticks zijn perfect voor ‘on the side’. En een aangebroken pak meel en een beetje kaas heb je eigenlijk altijd nog wel liggen.  

Ook als je zin hebt om te snacken, zijn deze sticks een uitkomst. Een goed alternatief voor een toastje met een dip, zoals tzatziki of tapenade van olijven of tomaat. Of voor bij de barbecue… Vanaf juni zijn de tomaten in het seizoen en heerlijk zoet.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 10 tot 15 soepstengels:

  • 120 gram mozzarella
  • 25 gram roomkaas
  • 70 gram meel, bijvoorbeeld amandelmeel
  • 1 klein eitje
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel gedroogde tijm
  • Zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten, inclusief 15 minuten oventijd 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de mozzarella in stukjes en doe het in een kom die in de magnetron mag.
  3. Voeg de roomkaas en het meel toe en meng goed door elkaar.
  4. Verwarm het mengsel 1 minuut in de magnetron, roer daarna goed door en verwarm nog 30 seconden in de magnetron. Heb je geen magnetron? Dan kan het ook au bain-marie.
  5. Voeg het knoflookpoeder, de tijm en eventueel zout toe aan het mengsel en kneed het tot een soort deeg.
  6. Maak 10 tot 15 stengels van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de stengels tien minuten in de oven, draai ze daarna om en bak ze nog 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tip: Als de stengels zijn afgekoeld, kun je ze gelijk eten. Wil je er een paar bewaren? Dat kan! Bewaar ze dan in een luchtdichte pot of bak, maar eet ze wel binnen een paar dagen op.

Ontdek meer gerechten uit de voorraadkast

Gecombineerd met groenten en fruit van het seizoen: lekker budgetproof!

Lees meer

Over Nienke

Als midden complexe ambulanceverpleegkundige is Nienke vaak onderweg. Gezond eten moet daarom makkelijk zijn: om te bereiden én mee te nemen. Zo voorkomt ze energiedips tijdens haar dienst en blijft ze scherp om haar werk goed te kunnen doen.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x koken uit de voorraadkast.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!