eet je fit met nien
Maaltijdtip #3: Knoflookgarnalen met noodles en kokos
Binnen een half uur gemaakt én makkelijk in te vriezen: dit noodlegerecht is perfect voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers wilt eten.
Nienke maakt dit gerecht als avondeten, maar noodles kun je ook prima als lunch eten. Handig als je een restje over hebt van de vorige dag of als je het lekker vindt om ’s middags warm te eten.
Boodschappenlijstje
Dit heb je nodig voor twee porties:
- 120 gram noodles (Nienke gebruikt noodles van mie)
- 250 gram wokgarnalen
- 200 gram sperziebonen
- 1 (punt)paprika
- 200 milliliter kokosmelk
- Twee teentjes knoflook
- ½ rode chilipeper
- 1 eetlepel knoflookolie
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- Kokossnippers, pinda’s of cashewnoten voor de garnering
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten kooktijd
- Zet twee pannetjes water op, waarvan eentje met een snufje; hier ga je zo meteen de sperziebonen in koken. In de pan zonder zout kook je de noodles
- Meng de garnalen met de knoflookolie en laat dit even intrekken
- Pel de teentjes knoflook, pers ze of snijd ze in dunne plakjes, verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd ‘m fijn en snijd ook de paprika in blokjes of reepjes
- Bak de garnalen in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Kook de sperziebonen in tien minuten beetgaar en giet ze daarna af
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika, gemberpoeder en kerriepoeder toe aan de garnalen en bak nog een paar minuten mee
- Voeg als laatste de noodles toe, verdeel de kokosmelk erover en laat het geheel nog een paar minuten bakken
Tip: Voor de garnering kun je wat kokossnippers, pinda’s of cashewnoten toevoegen. Wat jij lekker vindt!
Ontdek ook de andere makkelijke maaltijden van Nienke
Ontbijt en lunch meenemen zijn we vaak wel gewend, maar avondeten lijkt soms een hoop gedoe. Toch hoeft ook dat niet moeilijk te zijn. Nienke geeft je 5 tips.
Lees meerOver Nienke
De ene dag eindigt haar werkdag ’s ochtends vroeg, de andere keer begint haar dienst pas halverwege de middag. Als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de planbare zorg op de ambulance weet Nienke als geen ander hoe flexibel je als zorgmedewerker moet zijn. Ook met je maaltijden. Maar dat betekent niet dat je niet lekker én gezond kunt eten.
Voeding is, naast werken in de zorg, Nienkes grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten.