PFZW

Eet je fit met Nien

Maaltijdtip #4: Vislasagne met broccoli

We kennen allemaal de traditionele lasagne met gehakt en rode saus, maar heb je het weleens geprobeerd met vis? Deze lasagne zit vol eiwitten dankzij de vis en broccoli. Een goede bodem voor een drukke avonddienst!

Ook dit gerecht kun je gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar je werk. Ingevroren, als je het al eerder hebt gemaakt, of vanuit de koelkast. Zo hoef je het tijdens je dienst alleen nog maar op te warmen.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor vier porties:

  • 1 broccoli
  • 6 tot 8 volkoren lasagnevellen
  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 sjalotjes
  • 75 milliliter (zoete) witte wijn
  • 150 milliliter room
  • 100 milliliter melk
  • 15 gram maïzena
  • ½ limoen
  • 1 ½ eetlepel (verse) peterselie
  • 1 ½ eetlepel (verse) bieslook
  • Zout en peper
  • 1 tomaat in plakjes voor de topping

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de broccoli in roosjes en leg ze apart
  3. Snipper de sjalot en snijd de peterselie en bieslook fijn
  4. Doe de witte wijn, room, melk en maïzena samen in een pannetje en breng aan de kook
  5. Voeg daarna de gesnipperde sjalot, peterselie en bieslook toe
  6. Voeg zodra de saus dikker begint te worden het limoensap en peper en zout naar smaak toe
  7. Pak er een ovenschaal bij om de lasagne op te bouwen
  8. Begin met een laagje saus, gevolgd door een laagje lasagnebladen
  9. Verdeel daar de broccoli over, gevolgd door een laagje lasagnebladen, de zalm, een laag lasagnebladen, de kabeljauwfilet en een laagje saus
  10. Tot slot top je de lasagne af met geraspte kaas en de plakjes tomaat
  11. Bak de lasagne 45 minuten in de voorverwarmde oven

Over Nienke

De ene dag eindigt haar werkdag ’s ochtends vroeg, de andere keer begint haar dienst pas halverwege de middag. Als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de planbare zorg op de ambulance weet Nienke als geen ander hoe flexibel je als zorgmedewerker moet zijn. Ook met je maaltijden. Maar dat betekent niet dat je niet lekker én gezond kunt eten.

Voeding is, naast werken in de zorg, Nienkes grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien op online platform Goed Bezig deelt Nienke zes keer per jaar haar favoriete gerechten.

Deel jouw maaltijd

Eet je fit met Nien

Heb je een recept van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen en @foodnien!

Misschien vind je dit ook leuk: