tips

Nieuwe energie! 5 kleine veranderingen in je dagelijks leven met groots effect

Kleine veranderingen in je dagelijks leven kunnen een groot effect hebben op je energieniveau, motivatie en mindset. Probeer deze 5 tips voor een fitte start van het jaar, vol met nieuwe energie.

Tip 1. Begin je dag goed

Start je dag met een voedzaam ontbijt dat je de hele dag stevig op de been houdt. Hoe vroeg je wekker ook afgaat en hoe druk de dag die voor je ligt ook wordt, een goed ontbijt is de basis van je energieniveau. Op zoek naar inspiratie? De ontbijtjes van verpleegkundige en ‘foodie’ Nienke zijn snel, lekker én gezond

Medisch personeel zittend op trap

Tip 2. Sta vaker stil in het moment

24 uur in een dag lijkt op het eerste gezicht misschien veel, maar vaak vliegt de tijd voorbij voordat je het weet. In de hectiek van alledag kunnen 10 minuten van rust en kalmte al een wereld van verschil maken. Druk zo nu en dan bewust de pauzeknop in en neem een moment voor jezelf. Hoe je dit het beste aanpakt? Hier vind je 6 tips voor meer balans.

Tip 3. Vergroot je zelfvertrouwen

Door te geloven dat je alles aankunt, ervaar je vaker dat dit zo is. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar door bewust bezig te zijn met je zelfvertrouwen sta je een stuk steviger in je schoenen. En daar heb je elke dag profijt van. Klaar voor de eerste stap in de juiste richting? Deze tips voor meer zelfvertrouwen helpen je op weg.

Tip 4. Creëer rust in je hoofd

Kritisch nadenken is goed en nodig voor je werk. Zo kun je op belangrijke momenten een juiste beslissing nemen. Maar neem deze kritische gedachten niet mee naar huis. Te veel nadenken is een vervelend verschijnsel met vaak oververmoeidheid tot gevolg. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit tegen te gaan. Zo zorg je voor meer rust in je hoofd.

Tip 5. Kom in de flow

Soms heb je zo’n dag dat je door je werk heen lijkt te zweven. Je hebt focus, bent scherp en krijgt enorm veel gedaan in een korte tijd. Dit fenomeen heet ‘flow’ en zodra je erin zit, wil je eigenlijk nooit meer uitstappen. Helaas kun je deze knop niet zomaar omzetten, maar je kunt er wel de juiste omstandigheden voor creëren. Lees meer over wat ‘flow’ precies is en hoe jij erin komt

Gebruik bovenstaande tips om kleine veranderingen toe te laten in je leven. Al die kleine beetjes zorgen bij elkaar opgeteld voor een boel nieuwe energie.