Eet je fit met Nien

Traktatietip #2 Crispy chocolade met pindakaasvulling

Zei daar iemand ‘chocolade’? Nienke kan intens genieten van een ‘gewoon’ stukje bij de thee of koffie, maar soms heeft ze zin om er mee te variëren. Deze crispy chocolade met pindakaasvulling is een blijvertje!

Nienke vindt de combinatie van pindakaas en chocolade heerlijk. Maar deze crispy chocolade traktatie is niet alleen heel lekker: in pindakaas zitten ook nog eens gezonde vetten. Verantwoord snacken dus!

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 20 tot 30 chocoballetjes

  • 240 gram 100% pindakaas
  • 2 theelepels boter
  • 40 gram suiker(vervanger)
  • 20 gram gepofte rijst
  • 400 gram 85% chocolade

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten diepvriestijd

  1. Doe de pindakaas samen met de suiker(vervanger) in een mengkom en mix door elkaar.
  2. Voeg de gepofte rijst toe, spatel dit door het pindakaasmengsel en doe het in een schaaltje. Zet het schaaltje voor 20 minuten in de diepvries.
  3. Haal het pindakaasmengsel na 20 minuten uit de diepvries en maak er met je handen kleine balletjes van.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje en rol de pindakaasballetjes daarna door de gesmolten chocolade.
  5. Leg de balletjes op een bord en bewaar ze in de koelkast totdat het tijd is om ze te serveren.

Ontdek meer tips voor verantwoord trakteren

In het ziekenhuis én in de planbare zorg op de ambulance – moeten er veel traktaties gemaakt worden. Dat kan ook gezond!

Lees meer

Over Nienke

De ene dag eindigt haar werkdag ’s ochtends vroeg, de andere keer begint haar dienst pas halverwege de middag. Als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de planbare zorg op de ambulance weet Nienke als geen ander hoe flexibel je als zorgmedewerker moet zijn. Ook met je maaltijden. Maar dat betekent niet dat je niet lekker én gezond kunt eten.

Voeding is, naast werken in de zorg, Nienkes grote passie. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie Eet je fit met Nien op online platform Goed Bezig deelt Nienke haar favoriete gerechten.