PFZW

Wat wij doen

Wij zorgen voor jouw pensioengeld. We beleggen het zoveel mogelijk in bedrijven die kiezen voor duurzame oplossingen.

Pensioenvraag

Waar gaan jullie met mijn pensioengeld naartoe?

Al vanaf je 15e kun je bij PFZW pensioen opbouwen. Maar waar gaat het geld dat na je pensioen voor jou bedoeld is eigenlijk naartoe? Andrew legt uit hoe PFZW ervoor zorgt dat jij een mooi bedrag hebt opgebouwd zodra je stopt met werken.
Pensioenvraag

Verplicht pensioen opbouwen: hoe zit dat?

Via je werkgever pensioen opbouwen bij een pensioenfonds is vaak verplicht. Waarom? En hoe komt het dat je niet zelf mag beslissen bij welk pensioenfonds je pensioen opbouwt? Andrew van de PFZW-klantenservice geeft antwoord.
Pensioenvraag

Waarom stijgt mijn pensioenpremie?

In 2021 zal de pensioenpremie bij PFZW stijgen. Waarom gebeurt dat en wat betekent het voor jouw bankrekening? Andrew van de Klantenservice geeft antwoord.
Pensioenvraag

Hoe werkt pensioen eigenlijk?

Als je later stopt met werken, ontvang je pensioen. Dat weten we allemaal wel, maar hoe werkt pensioen eigenlijk? Waarom betaal je iedere maand premie? En waarom bouw je pensioen op bij PFZW en niet bij een ander pensioenfonds? Andrew geeft antwoord.
PFZW Design Award

PFZW Design Award 2020: het beste idee voor de kinderopvang

Peuters eten geven aan lage tafeltjes, baby’s bukkend uit bed halen, een dreumes troosten die is gevallen... Studenten van de Technische Universiteit (TU) Delft gaan bij de SWKGroep aan de slag voor een oplossing voor medewerkers in de peuteropvang.
Nieuws

Samen de strijd aangaan tegen de crisis

Ook de economie wordt hard geraakt door corona. Om elkaar deze crisis door te krijgen, helpen sommige Europese landen elkaar een handje. Ook PFZW draagt hier een steentje aan bij. Hoe? Lees hier verder.
PFZW Design Award

Toveren bestaat!

5 studenten die genomineerd waren voor de PFZW Design Award volgden een ontwerpdag bij Active Cues, bedenker van de Tovertafel.
Bekijk video
PFZW Design Award

PFZW Design Awards 2019 - afl. 3

Wie heeft het beste idee en overtuigt de jury? Bekijk aflevering 3 van de PFZW Design Awards 2019 en kom erachter wie ervandoor gaat met de prijs!
Bekijk video
PFZW Design Award

PFZW Design Awards 2019 - afl. 2

Bekijk aflevering 2 van de PFZW Design Awards 2019! Hoe gaat het met de ideeën van de studenten om de doktersassistenten meer te laten bewegen?
Bekijk video
PFZW Design Award

PFZW Design Awards 2019 - afl. 1

Met de PFZW Design Awards daagt PFZW studenten van de TU Delft uit om doktersassistenten van het Reinier de Graaf Ziekenhuis meer te laten bewegen.
PFZW Design Award

Een boswandeling in het ziekenhuis

Studenten van de TU Delft bedachten oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen. Tara won de PFZW Design Award!
Achtergrond

Een huis kopen met pensioengeld

PFZW beheert niet alleen jouw pensioen. Wij verstrekken ook hypotheken aan deelnemers. Deze hypotheek is 'groen' en heeft gunstige voorwaarden.
PFZW Design Award

Studenten bewegen de zorg

Studenten TU Delft bedenken oplossingen om doktersassistenten van het Reinier de Graaf Ziekenhuis meer te laten bewegen.
Blog

Dementie vergeet je niet

Ken jij iemand die dement is? Grote kans van wel. Gelukkig zijn er nieuwe medicijnen in ontwikkeling. PFZW belegt jouw pensioengeld in Eisai.
Achtergrond

Groenere vliegvakanties?

Sta jij erbij stil als je je vakantie boekt? De luchtvaart stoot 2% van alle CO2 uit! PFZW ondersteunt Schiphols duurzame plannen.
Blog

Sprouts: verleiden met vers

Wat stop jij het eerst in je mandje? In Nederlandse supermarkten ga je eerst langs de groenteafdeling. In Amerika niet. Daarom belegt PFZW in Sprouts.
Achtergrond

Medicijn: een zaak van leven of dood?

Medicijnen worden niet altijd voor medische doelen gebruikt. Als aandeelhouder gaan wij daarom in gesprek met farmabedrijven waarin we beleggen.
Blog

5 sterren, 2e plek

Een goed pensioen en een betere wereld gaan samen. Dit jaar daalden we een positie in de top van duurzaamste pensioenfondsen (VBDO).
Pensioenvraag

In gesprek met Shell

Andrew legt uit waarom PFZW niet voor of tegen stemde tijdens de aandeelhoudersvergadering van Shell.
Blog

Altijd een rugexpert dichtbij

Tillen, buigen, staan of lang achter de computer… Werken in de zorg belast je lichaam. Ken je het verhaal van Fysius al?
Interview

Een dag in Het Wilderinkhuis

Volg de werkdag van begeleidster Selma. Zij werkt in woonzorghuis van Dagelijks Leven, ontwikkeld door Amvest. PFZW belegt weer in Amvest.